Tip 4: Digitaliseringen kan hjælpe dig på rette vej

I december sætter CrediWire fokus på økonomistyring i små og mellemstore virksomheder. Derfor har vi skrevet fire caseartikler, der omhandler økonomistyring i små og mellemstore virksomheder. Her kan du læse råd nummer 4: Digitaliseringen kan hjælpe dig på rette vej.

En sidste ting, du bør overveje, er, om der findes nogle værktøjer, der kan gøre hverdagen nemmere for dig. Her bør du rette blikket mod teknologiens verden, hvor du finder forskellige løsninger, der automatiserer det manuelle og tidskrævende arbejde.

En af de manuelle arbejdsopgaver, som kan automatiseres i forbindelse med økonomistyring, er konstruktionen af de økonomiske tal. Det kan være svært og tidskrævende at opsamle og sammenstille økonomisk data, og det skal man normalt være uddannet til. Ved at automatisere denne proces, får du mere tid til at gøre det, som du er god til.

Og det er her CrediWire kommer ind i billedet.

I CrediWire er al arbejdet nemlig allerede lavet, og du får mere tid til at forholde dig til dataen og stille spørgsmål til, hvorfor tallene ser ud, som de gør. Ved at bruge CrediWire får du et hurtigt og brugervenligt overblik over din butiks økonomiske situation. Dine økonomiske data bliver præsenteret i letforståelige grafer, tabeller og nøgletal. Desuden sammenkobles din data med din branche, således at du kan sammenligne dine data med branchen.

Her er det vigtigt, at du spørger dig selv, hvorfor tallene ser ud, som de gør. Hvorfor sælger de andre mere end dig? Hvorfor ser dine omkostninger anderledes ud end gennemsnittet? Og hvad gør de bedste i klassen for at skabe mere økonomisk værdi? Det er blot nogle af de spørgsmål, du bør stille.

Desuden kan du dele dine økonomiske data med dem, du ønsker. På den måde kan din bankrådgiver eller revisor selv hente den data, de skal bruge, og du slipper for at bruge tid på rapportering. Ved at dele disse data reducerer du mængden af tid og penge brugt på papirarbejde markant, og du kan i stedet fokusere din energi på at drive din forretning.

CrediWire giver dig endvidere adgang til budgetskabeloner med udgangspunkt i dine økonomiske data, hvilket gør det nemmere for dig at udarbejde budgetter - enten alene eller sammen med din rådgiver.

CrediWire giver dig altså de bedste forudsætninger for at skabe mere økonomisk værdi for din butik - uanset om du driver en tøjbutik, et pizzeria eller noget helt tredje.