Tip 3: Brug din revisor - det kan være dyrt at lade være

I december sætter CrediWire fokus på økonomistyring i små og mellemstore virksomheder. Derfor har vi skrevet fire caseartikler, der omhandler økonomistyring i en tøjbutik. Her kan du læse råd nummer 3: Brug din revisor - det kan være dyrt at lade være.

Nogle gange er det ikke nok selv at kigge på de økonomiske tal, og det er derfor en god idé at have en sparringspartner, som er trænet i økonomistyring. Der er lavet undersøgelser, som peger på, at revisoren er den vigtigste, og nogle gange den eneste, sparringspartner for små og mellemstore virksomheder.

Det er altså en rigtig god idé at have en revisor, som først og fremmest kan hjælpe dig med at få et detaljeret indblik i den økonomiske situation i din tøjbutik. Har du for eksempel omsætning nok til at skabe det overskud, du ønsker? Har du nogle unødvendige omkostninger, som du burde skille dig af med? Det er nogle af de spørgsmål, din revisor kan hjælpe dig med at besvare.

Derudover kan en revisor rådgive og hjælpe dig med skabe værdi for din virksomhed. For eksempel kan din revisor hjælpe dig med at udarbejde budgetter, således at du har en idé om, hvilke omkostninger du har, og hvor meget tøj du bør sælge. På den måde kan du få en bedre forståelse af dine indtægter og omkostninger, samt hvordan du kan skabe mere vækst i din tøjbutik. Således får du din tøjbutik tættere ind på kroppen, og du bliver i stand til at træffe kvalificerede beslutninger for din butik.

“Mange virksomheder fejler ved ikke at have styr på de basale ting. Det er simpelthen mangel på økonomisk styring. Hvis ikke man selv kan, er det vigtigt at have en revisor, der hjælper en. Det behøver ikke nødvendigvis at være dyrt. Det er måske dyrere ikke at have en, end at have en. Det er klart min anbefaling.” -Carsten Rohde, forsker på CBS.