Steffen Ekelund, Kontolink: Tættere På Dine Kunder

Ny Stor Rapport. Download Gratis.

Når virkeligheden rammer er alt forandring svær. Hvorfor ændre på tingene, når det egentlig fungerer, som det er?
For at svare på det har vi lavet Danmarks største rapport fra revisorer til revisorer.

KOM TÆTTERE PÅ DINE KUNDER MED AUTOMATISERET BOGFØRING

Steffen Ekelund, Head of Commercial hos Kontolink

Vi lever i en tid, hvor digitalisering og automatisering fylder mere end nogensinde før. Tidsbesparende apps, løsninger og systemer skyder op omkring os. Man fristes til at tænke, at der umuligt kan være flere problemstillinger, der ikke er fundet en smart og digitaliseret løsning på.

Automatiseringen af regnskabet giver tid til rådgivning

Hvis vi skal zoome ind på en supertrendm må det være digitalisering og automatiseringen af regnskabsbranchen. Revisorer og bogholdere oplever i højere og højere grad efterspørgsel på rådgivning fra deres kunder. Hvordan kan jeg bygge en stærkere virksomhed? Er der funktioner i min virksomhed, jeg kan automatisere? Regnskabet er vigtigt, men hvordan kan jeg slippe for alt det bøvlede? Vi ved fra tidligere publikationer, at flere SMV’er vil efterspørge proaktiv rådgivning fra deres revisor i fremtiden.

Denne udvikling stiller naturligvis krav til revisorer og bogholdere i forhold til at optimere deres arbejde og processer, således at de kan fokusere på den nye efterspørgsel fra kunderne.

”Det er ret vildt. Det hele er vendt på hovedet. For to år siden skulle vi ud og hive fat i rådgiveren. Nu oplever vi en konstant efterspørgsel fra rådgivere, der ønsker at efterleve højere krav fra deres kunder,” fortæller Steffen Ekelund, der er Head of Commercial i Kontolink. Kontolink er en platform, som hjælper revisorer og bogholdere med at gøre hele regnskabsprocessen automatisk og mere effektiv. Interessen fokuserer sig specielt omkring rådgivning. Hurtigt og bedre overblik over virksomhedens finanser og opdaterede budgetter er blandt to af de mest efterspurgte services.

”Jeg tror specielt, at covid-19 har sat endnu mere fokus på, at virksomhederne skal have styr på finanserne, både i forhold til hjælpepakker, men også for at kunne styre virksomheden i en turbulent tid. Virksomhederne har nu konstateret den store glæde ved at have mere styr på økonomien, og det vil de derfor fortsætte med. De vil gerne “køre” deres virksomhed med et speedometer, der virker. Jeg tror, at det er gået op for mange, at overblik er vejen til kontrol, og at det igen er vejen til succes,” siger Steffen Ekelund.

Vi tror på selvkørende biler. Men vi tror på, at det selvkørende regnskab kommer først

Med det høje udviklingstempo inden for start-ups, digitale løsninger og innovative idéudviklere, åbnes der for, at regnskabet kan blive selvkørende. Det kan være via løsninger som Kontolink, men også løsninger som e-conomic med deres regnskabsprogram og selvfølgelig Crediwire med deres platform til økonomisk rådgivning.

“Det er jo næsten paradoksalt, at vi har set eksempler på den selvkørende bil, inden vi har set et selvkørende regnskab. Vi tror stadig på, at vi kommer til at se det selvkørende regnskab, før vi ser veje fyldt med førerløse biler. Et er interessen for at se det ske, men noget andet er alle de gode og rationelle argumenter, der er centreret omkring det faktum, at automatisering af repetitive processer er i meget mere sikre hænder hos en computer, end de er hos et menneske. Altså en helt oplagt mulighed for meget let at undgå fejl, for ikke at tale om alt den tid der vil blive frigivet,” forklarer Steffen Ekelund.

Bilagsindtastning kan automatiseres til en brøkdel af prisen for timevis af indtastning. Og det bedste er, at det ikke en spareøvelse - men en optimering øvelse. Vi kan nemlig frigive noget af budgettet, til at blive brugt på andre ydelser: nemlig den værdiskabende rådgivning.

Lad os sammen fokusere på et fælles tilløb om at blive endnu mere digitale og endnu mere automatiserede.

Book et møde og hør mere om dine muligheder med Crediwire