Sådan styrker du din virksomhed med Crediwire

Konkrete råd fra Dobbelt Gazelle-vinder, Portmanden

En virksomhed der sælger garage- og industriporte. Fire mand og en årsomsætning på seks millioner. To Gazelle-priser. En stærk og succesfuld virksomhed. Hvordan? 

Thomas Kjær, der ejer og grundlagde Portmanden i 2003, ligger ikke på den lade side. Portmanden har nemlig vundet Gazelle-prisen i både 2015 og 2019. At vinde Gazelle-prisen er ambitiøst og kræver, at virksomhedens omsætning eller bruttoresultat skal vokse med mindst 100% eller mere i løbet af fire år. Virksomheder gør sig således fortjent til prisen, der må siges at være noget af et forretningsmæssigt skulderklap.

Men hvordan driver man egentlig en Gazelle-virksomhed? I dette indlæg deler virksomhedsejeren, hvordan han bruger Crediwire til at holde styr på sin forretning. 


Jeg forstår mine tal med Crediwire

“Jeg har brugt Crediwire i et år, og jeg synes, det er smart,” siger Thomas og fortsætter: “Faktisk så smart, at jeg håber, at jeg kan få min revisor med på vognen, så han kan rådgive mig endnu bedre.”

“Det smarte ved Crediwire er, at man kan trække informationer ud af regnskabssystemer. Denne data bliver fremlagt lækkert visuelt. Det kan nemlig være svært at overskue al den økonomiske information, hvis man ikke er regnskabskyndig. Det kan føles lidt som at drukne i information, man ikke forstår,” siger Thomas. 

Men det er ikke kun på hjemmebanen, at Thomas gør nytte af Crediwire. Det er også i banken: 

“Crediwire er også en fordel, når jeg er til møde i banken. I stedet for et printet 14-siders regnskab, kan jeg med Crediwires visuelle dashboards skabe grundlag for konstruktive samtaler med banken, fordi jeg selv forstår mine tal, og det hele foregår i realtid,” siger Thomas. 


Crediwire giver mig tryghed

På trods af at Thomas ikke har benyttet Crediwire i hele Portmandens levetid, er Crediwire allerede værdifuldt på flere måder: 

“Crediwire giver mig en tryghed og et overblik - det skaber ro at komme en tur op i helikopterperspektiv. Det bliver nemmere at træffe de rigtige beslutninger. Da vi for det meste lever af nysalg, kan vi til tider godt blive usikre på, om den positive udviklingen fortsætter. Især når vi står ved årsafslutningen, og jeg tænker på, hvordan det næste år vil forløbe,” forklarer Thomas og fortsætter: 

“Ved at bruge Crediwire (sammen med Economic som vi har brugt i cirka 10 år) viser historikken, at det nok skal gå. Vi har været igennem finanskriser, landbrugskriser og nu Coronakrisen og har formået at holde fast. Informationerne fra Crediwire giver mig en sikkerhed og tro på, at det nok skal gå  - også selvom der er mere stille om vinteren, skaber det ikke panik og søvnløse nætter, fordi jeg har et godt overblik.” 

Det er vigtigt at holde øje med økonomien

“Jeg tror, at virksomheder kan lære meget af hinanden. Derfor interesserer det mig også, hvordan andre virksomheder bruger Crediwire. Det gav altså god mening for mig at gå forest og dele, hvordan Portmanden leverer fine resultater ved brug af værktøjer såsom Crediwire,” forklarer Thomas. 

“Jeg har selv måtte prøve mig frem med Portmanden. Da Finanskrisen ramte os, stod jeg med leasingkontrakter, jeg ikke kunne komme ud af. Derfor er det vigtigt at holde øje med økonomien. Specielt hvis din virksomhed vækster. Der er mange historier om konkurser og virksomheder, der løber sig ihjel. Man behøver ikke at være Excelhaj for at holde sig opdateret på tallene - der findes masser hjælpemidler derude. Vi er for eksempel gået væk fra at bruge kassekredit men bruger i stedet likviditetsstyring med hjælp fra Likvido, der udbyder et automatisk fakturasystem. Vi har en AA kreditrating,” siger Thomas.

En Gazelle-knap i Crediwire 

Hvis virksomheder skal overleve, er det vigtigt, at de følger med i udviklingen og konstant leder efter måder, de kan forbedre sig på. Vi spørger Thomas om, hvilken ny feature han drømmer om, at Crediwire kunne levere: 

“Det ville være fedt, at Crediwire var en app, så man altid kunne have platformen med sig. Derudover ville en Gazelle-knap være helt genialt. Den skulle benytte en formel, der kunne udregne, om man, med sine tal, har mulighed for at blive Gazelle-virksomhed,” siger Thomas. 

At vinde Gazelle-prisen er ikke noget, man kommer sovende til. Ifølge Thomas kræver det økonomisk styring, hårdt arbejde, et godt produkt og et højt serviceniveau samt gode medarbejdere, der tager hånd om tingene for at nå til Gazelle-prisen. Crediwire er stolte af at gøre det endnu nemmere for virksomheder at have styr på deres økonomi. 

______________________________________________________________________________________________

Crediwire er en platform for finansiel optimering for virksomheder og deres rådgivere. Med Crediwire kan du spare tid på de tidskrævende, førhen manuelle, opgaver og langsommeligt papirarbejde og i stedet frigive tid til din forretning. 

Gør som 6.500 andre virksomheder og tilmeld dig Crediwire i dag eller skriv til os her. Det er gratis for virksomheder.