Ny rapport: Fra regnskab til rådgivning

Hvordan ser fremtiden ud for revisorer? Det har CrediWire spurgt 50 danske revisorer om. De interessante svar og et skarpt blik på fremtidens revisorer udkom i forbindelse med Regnskabsevent 2020.

Rapporten samler de adspurgtes skarpe svar, der sætter fokus på, hvordan fremtiden for revisorer bliver mere og mere digital og frigiver tid til værdiskabende opgaver. Revisors fokus vil gå fra regnskab til rådgivning. 

Udover fremtiden for revisorer kan du i rapporten læse om: 

  • Hvilke teknologiske ændringer der har haft succes i branchen de sidste fem år
  • Hvilken indflydelse digitaliseringen vil have i branchen de næste fem år
  • Hvilke digitale tiltag revisorbranchen allerede har gjort 
  • Hvilke digitale tiltag der er de næste i branchen
  • Hvordan revisorerne holder sig opdateret på udviklingen i branchen
  • Hvordan revisorer kan forberede og tilpasse sig fremtiden

Revisorbranchen er i en brydningstid

Digitaliseringen har de sidste fem år været medvirkende til, at der er sket en markant udvikling i, hvordan revisorer arbejder. Denne omstilling af branchen automatiserer tidligere, klassiske revisoropgaver og stiller nye krav til, hvad kunderne efterspørger fra deres revisor. Øverst på kundernes liste står rådgivning.

“Vi bliver mere effektive. Så vi skal være opmærksomme på andre ting og opgaver, og måske blive bedre til at benytte de ting som automatisering kan gøre, så vi kan bruge tid på andre opgaver. Digitalisering gør det nemmere for os,” siger Per Kristensen, 2Plus - Revision og FDR bestyrelsesformand.  


Digitaliseringen giver gode muligheder og fordele for branchen, der kan profitere af udviklingen. I stedet for at bruge værdifulde ressourcer på tidskrævende opgaver, gør digitaliseringen, at revisorerne får nye værktøjer, der i sidste ende frigiver tid til ellers ressourcekrævende, men vigtige, opgaver såsom rådgivning.

Næstformand for Cereda, Carsten Fohlmann, tror, at udviklingen vil betyde en ændring i revisorernes prissætning:

Kunden skal se værdi i det vi laver, og derfor tror jeg på værdibaseret prissætning. Man kan se det lidt som iPhonen. Det, som folk betaler for den, er jo ikke den pris, som den koster at producere”. 


Nye krav til revisorer

Den øgede digitalisering stiller nye krav til revisorerne, der nu i stigende grad forventes at være rådgivere og sparringspartnere med det mål at skabe stærkere virksomheder.


“De revisorer, der griber de digitale muligheder nu, har et interessant fundament at bygge deres fremtidige forretning på, hvorimod de, der fortsætter uændret, vil komme til at kæmpe med faldende efterspørgsel og forældede arbejdsgange,” siger Nicholas Meilstrup, CEO CrediWire.


Hele rapporten fra CrediWire udkom i forbindelse med Regnskabsevent 2020. Du kan også læse rapporten her.

Drømmer du om at tage et skridt i retningen mod yderligere digitalisering af dine arbejdsopgaver, er du velkommen til at tage fat i Crediwires Business Development Manager Emil Buch, der står klar til at give en introduktion til Crediwires platform og vise, hvordan Crediwire kan hjælpe din virksomhed ind i fremtiden. 

_____________________________________________________________________________________________________________________

CrediWire er en platform for finansiel optimering, der bygger bro mellem banker, revisorer og små- og mellemstore virksomheder. Med CrediWire kan du spare tid på de tidskrævende, førhen manuelle, opgaver og langsommeligt papirarbejde og i stedet frigive tid til din forretning. 

Gør som 6.000 andre virksomheder og tilmeld dig CrediWire i dag eller skriv til os her. Det er gratis for virksomheder.