Revisionsvirksomhed omfavner digitalisering: “Hvis vi vil overleve, skal vi tage den digitale udvikling seriøst

CY Revision er et eksempel på en revisionsvirksomhed, der i høj grad omfavner den digitale udvikling. Ghazwan Youssef, ejer af CY Revision, spår, at de digitale løsninger kommer til at spille en central rolle for revisionsbranchen, og at udviklingen skal tages seriøst, hvis man som revisor skal overleve i branchen.

blog-image

Ghazwan Cheikh Youssef

Ghazwan Youssef er uddannet revisor og ejer af revisionsvirksomheden, CY Revision.

CY Revision

CY Revision yder bogføring, regnskab, revision og rådgivning til danske virksomheder af forskellige størrelse og brancher. CY revision består af Ghazwan Youssef og to fuldtidsansatte revisorer.

Ligesom hos mange andre revisionsvirksomheder består CY Revisions rugbrødsarbejde af bogføring og regnskab, hvoraf de indsamler og behandler data for deres kunder. Rugbrødsarbejdet er en forudsætning for, at CY Revision kan engagere sig i deres kunders forretning og rådgive dem, og det er netop rådgivningen, der er værdifuld for kunderne.

“Det er netop her, at der er direkte værdi for kunderne, på sigt eller lige nu og her. Kunderne kan se værdien, og de kan se, hvad de får for pengene,”fortæller Ghazwan Youssef.

Han fortæller endvidere, at rådgivningen ikke kun er værdifuld hos kunderne, men også for CY Revision. Det nemlig på rådgivningen, at de omsætter for mest. Øget rådgivning er derfor en fordel for alle parter - kunden får en værdifuld indsigt i sin økonomi, og revisoren tjener flere penge.

Løsningen findes i digitaliseringen

Dog fylder bogføringsarbejdet meget i perioder, og det tager tid fra den værdifulde rådgivning. Det er især perioden op til en momsfrist, der er udfordrende, da bilagsindsamlingen sker manuelt, og det er meget tidskrævende. Revisoren skal nemlig indsamle momsbilag fra de sidste fire til seks måneder, afhængig af momsperioden. Dette medfører en stor arbejdsbyrde for revisoren samt et stressmoment for kunden, som skal huske fire til seks måneder tilbage, når revisor efterspørger et bestemt bilag.

Ghazwan Youssef fortæller, at løsningen til dette findes i digitaliseringen. Han fortæller, at han gennem automatisering kan ajourføre sin egen bogføringen fra dag til dag. Det tager ham blot et par minutter hver morgen. Denne model har han overført til en række af sine kunder, hvilket betyder, at deres bogføring ligeledes er ajourført, og momsfristerne ikke længere stjæler unødvendig tid, der kunne være brugt bedre. Den beslutning kommer først og fremmest til syne på bundlinjen, og kundernes reaktion er heller ikke tage fejl af:

“De er helt vilde. De får et bedre indblik. De er meget mere ansvarsbevidste om deres egen økonomi. Det er de meget glade for,” fortæller Ghazwan Youssef.

Relationen til kunden bliver således tættere, og revisoren bliver nu taget med på råd, når der skal tages beslutninger. Dette medfører langt mindre brandslukkende og mere proaktivt arbejde for CY Revision.

Mere forretningspotentiale

CY Revision oplever, at digitaliseringen har medført et større forretningspotentiale for dem. Den tid, som førhen blev brugt på manuelle opgaver, kan nu overføres til rådgivning. Og da kunderne nu er mere bevidste om deres egen økonomi, efterspørger de revisorens ekspertise. CY Revision oplever især, at deres kunder efterspørge skattemæssig rådgivning og planlægning, men også rådgivning til exit-strategier, budgettering, finansiering og omstruktureringer.

“Førhen afhang antallet af møder af, hvilken momsperiode virksomheden havde. Virksomheder med en momsperiode på seks måneder, mødtes vi i gennemsnit med 2-3 gange om året. Dem, som skal have moms hvert kvartal, så vi 4-5 gange om året. Hvis alt er digitaliseret, kan vi gange de her tal med to eller tre, og nu vil møderne handle om analyser og beslutninger i højere grad end før,” fortæller Ghazwan Youssef.

I fremtiden skal alt skal være digitaliseret

Ghazwan Youssef fortæller, at han har store forventninger til, hvor stor en rolle de digitale løsninger kommer til at spille i fremtiden. Ifølge ham er den digitale rejse kun lige begyndt, og vi kan forvente at se meget mere udvikling i branchen:

“Det er en spændende rejse, vi skal på. En rejse med en masse store muligheder. Alt skal være digitaliseret! Og det er der, hvor branchen er på vej hen i dag. De helt store spillere i branchen har meget af det her. Og hvis vi skal overleve, så skal vi tage udvikling seriøst.”

Næste skridt for CY Revision er at anvende den digitale model på alle deres kunder. Ambitionen er at komme helt væk fra det manuelle tastearbejde, og derfor vil CY Revision stille krav om digitalisering til deres kunder. Det vil ikke kræve meget overbevisning, da det ikke skal ses som en omkostning, men en investering for kunderne, fortæller Ghazwan Youssef.