Sådan skaber digitaliseringen af erhvervsbanken fede fordele for kunder

Optimerede processer og krydssalg kommer til at betyde kundeoplevelser i særklasse og forbedrede profitter for fremtidens erhvervsbanker. Det mener et af verdens største konsulenthuse, Capgemini, der arbejder med teknologi og digital transformation. De spår, at bankerne vil opleve nye omsætningsmuligheder som følge af digitaliseringen. Samtidig vil erhvervskunderne få en markant forbedret kundeoplevelse, og i dette område skal vi finde et vigtigt konkurrenceparameter fremadrettet.

main image

Forbedret kundeoplevelser og mersalg

Erhvervskunderne efterspørger bankoplevelser, der er tilpasset deres specifikke behov på lige fod med privatkunder, og det forventes at, bankerne vil fokusere på at kunne imødekomme dette i de kommende år. Bedre analyse af den data, bankerne har på deres kunder, kommer til at betyde, at de bliver dygtigere til at tilbyde produkter og rådgivning mere rettidigt, hvilket i sidste ende vil betyde en højere grad af kundetilfredshed. Mere kvalificeret rådgivning og bedre produkttilbud vil naturligt gøre erhvervsrådgiveren til en værdifuld og uundværlig sparringspartner for virksomhederne. Det vil desuden medføre mersalg af eksisterende produkter og krydssalg til områder, hvor bankerne i dag ikke har services til deres erhvervskunder.

Automatisering af arbejdsprocesser

Store internationale banker som Royal Bank of Scotland og BNP Paribas arbejder i øjeblikket på at drage nytte af de muligheder digitaliseringen medfører. Sidstnævnte tilbyder sine kunder en automatiseret proces, hvor kunderne ikke skal bruge tid på administration og rapportering. Det sker automatisk. Det betyder, at bankens rådgivere sparer tid på manuelle opgaver, der ellers førhen tog en stor del af deres tid. Endelig har man implementeret algoritmer, der assisterer rådgiverne i at give en så relevant og rettidig rådgivning som muligt. Den tid, der tidligere blev brugt på at matche kunder og produkter, kan nu bruges til at tilbyde erhvervskunderne en kundeoplevelse i særklasse.