De 8 bedste råd til virksomheder i 2021

Det sidste år har været skelsættende for virksomheder. Det noget specielle år har medført lockdown, nedture, opture og innovation. Nogle virksomheder har været tvunget til at lukke ned, mens andre virksomheder har haft mulighed for at tilpasse deres forretningsmodel og skabe vækst. Ud af kriser vokser innovation.

Derfor er det også en glædelig nyhed, at det ikke er alle virksomheder, der har oplevet nedtur det sidste år. Ganske overraskende viser undersøgelser faktisk, at mange små- og mellemstore virksomheder har formået at beholde deres omsætning eller endda at øge den. Det gør sig selvfølgelig gældende, at dette kommer an på, hvad branche virksomheden befinder sig i. 

Sådan får du succes med din virksomhed


Ikke desto mindre er der hjælp at hente og gode tips til virksomheder, der drømmer om succes - krise eller ej. Vi har for nylig udgivet en rapport, der tager temperaturen på forskellige virksomheder, og som samler de bedste råd til, hvordan virksomheder bedst udnytter alle de hjælpeværktøjer, der er til rådighed for dem. På den måde bliver det nemmere for virksomheder at agere i en foranderlig verden. 

Rapporten indeholder også interviews med blandt andre Marianne Kristensen Schacht, der er redaktionschef på Børsen Pro Selvstændig, Mikkel Rørvig, der er Head of Startup and Growth hos Nordea, dygtige revisorer og ikke mindst SMV’er, der giver deres bedste tips til at drive virksomhed under en krise. 

Du kan downloade rapporten lige her
, hvis du vil læse alle de skarpe interviews og tips. 

De 8 bedste råd til virksomheder i 2021


I rapporten fokuserer vi på løsninger, der gør, at du kan få succes med din virksomhed. Dem har vi samlet her i otte skarpe råd.

1. Styr på tallene

Det bør være første prioritet, at du har styr på, hvilken finansiel situation, din virksomhed befinder sig i. Det gælder både dine nøgletal, din likviditet og dine budgetter. Et godt overblik gør nemlig, at du kan holde dig på den rette kurs og have styr på, om du bruger og tjener penge på en hensigtsmæssig måde. Med Crediwire får du et overskueligt overblik over din virksomheds økonomiske situation, som er nemt at forstå, uden at du behøver at være Excel-haj.

2. Et skridt foran

Vær et skridt foran i konkurrencen ved konstant at tænke i innovative baner. Innovation bør ikke kun være en målsætning under kriser men konstant. For hvis du kan differenciere dig fra konkurrenterne, så kan du opnå konkurrencemæssige fordele og udbyde noget til kunderne, de ikke kan få andre steder.

3. Vær klar på forandring

Det samme gælder på markedet. Verden er under konstant forandring, og det stiller store krav til virksomheder, der skal have det lange ben foran, når det kommer til forandringer, innovation og nytænkning. Det er derfor vigtigt, at du ikke læner dig tilbage for længe, blot fordi forretningen går godt, men konstant tænker på, hvordan du kan udvikle din forretning, så den står stærkt, når forandringer rammer.

4. Spørg dig selv: “hvordan kan vi blive bedre?”

Hertil kan du altså stille dig selv spørgsmålet, “hvordan kan vi blive bedre?”. Det er der heldigvis mange svar på. Det kan være ved hjælp af innovation, produktudvikling, optimering og bedre overblik. Men det er op til dig at finde de passende svar.

5. Ja tak til fintech

Der findes uanede mængder hjælp derude, der er klar til at optimere din forretning. Meget af hjælpen er endda ganske gratis. Vi har blandet andet samlet en liste med 10 skarpe, danske fintech-virksomheder, der udbyder platforme og software, der gør dit liv og det at drive forretning let som en leg.

6. Tjek dine konkurrenter

Næsten som det gamle ordsprog - “keep your friends close and your enemies closer”. Og med det sagt behøver konkurrenter ikke nødvendigvis være fjender. Ikke desto mindre gør du dig selv en tjeneste ved at holde et ørneblik over dine konkurrenter. Med Crediwire kan du endda få indblik i dine konkurrenters data og udvikling gennem BENCHMARK featuren. Den kan give dig et praj om, hvad retning du bør gå i, eller hvordan du bør justere og tilpasse din egen forretning.

7. Find en dygtig rådgiver

Man skal ikke kunne alting selv. Som virksomhedsdrivende jonglerer du sikkert i forvejen med et hav af forskellige hatte, så der er ikke noget at sige til, at rådgivning er kærkomment. Derfor bør du finde en dygtig rådgiver, der forstår dig, dine behov og din virksomhed, som kan se, hvilke løsninger der giver god mening for dig. 

8. Dan alliancer

Rådgivning, sparring, alliancer og vidensdeling er enormt værdifuld. Vi er nemlig endnu stærkere sammen, når vi deler erfaringer, oplevelser, læringer og slår hovederne sammen. Derfor er det mest værdifulde tip, at du skal Indgå i samarbejder, partnerskaber og alliancer med andre virksomheder og hjælpe hinanden på den måde. 


Kom godt i gang med Crediwire


Du har nu læst otte tips til, hvordan du kan få succes med din virksomhed. Og den glædelige nyhed er, at hjælpen er nær. Er du klar til at komme i gang? 

Hvis du vil have styr på din finansielle situation, dine nøgletal, likviditet og budgetter serveret på en lækker og overskuelig måde, så kan du komme i gang med Crediwire lige her. Vi glæder os til at få dig med ombord.