Bjarne Larsen: Hvis mennesket forsvinder, er der ikke meget tilbage

Ifølge Bankdirektør i Sydbank, Bjarne Larsen 

Bjarne Larsen er Bankdirektør i Sydbank, hvor han allerede har en lang karriere bag sig. Vi har interviewet ham til vores rapport, Danmarks største rapport om bankerne, Banken som sparringspartner. Dette interview er således et uddrag fra rapporten, der fokuserer på, hvordan bankerne skal omfavne digitaliseringen. 

Bjarne Larsen påpeger vigtigheden af mennesket, hvis udviklingen i bankbranchen skal blive en succes. “Sydbank er en relationsbank og en rådgivningsbank. Det er vi også i en mere digital verden. Mennesket spiller en central rolle, og det vil være en fejl ikke at anerkende det,” siger Bjarne Larsen og fortsætter: 

“Jeg tror også, at corona har sat en tyk streg under, at alt ikke kun kan være digitalt, og at den menneskelige relation ikke bare kan undværes.” 


Digitaliseringen er blot en del af en helt naturlig udvikling 


For Bjarne Larsen betyder digitaliseringen, at vi har med tech og udvikling at gøre. 

“For 20 år siden lavede vi noget helt andet som bank. Nu håndterer vi eksempelvis ikke kontanter mere. Det har frigivet en masse tid og ressourcer til, at vi i årenes løb har kunnet fokusere på noget andet og udvikle Sydbank,” fortæller han og tilføjer: 

“Udviklingen vil altid være her. Jeg tror, at vi skal passe på med at have en tilgang, hvor vi er bange for, at konkurrenterne kommer og spiser os.” 

“Udvikling og konkurrence er både naturligt, og det er sundt. Jeg vil være langt mere bekymret for en situation, hvor vi som bank ikke bliver udfordret, og hvor vi falder tilbage på ‘business as usual, og hvor alt udvikling dør,” siger Bjarne Larsen. 


Regulering skaber den nødvendige tryghed 

I forhold til udviklingen mener Bjarne Larsen ikke, at bankreguleringen kun har negative konsekvenser for at drive og udvikle bank. 

“Jeg er personligt meget glad for, at der er nogen, der giver mig mulighed for at vælge hvilken data, jeg vil dele, og som kan bruges omkring mig, og at der for øvrigt stilles store krav til bankerne om at opretholde sikkerheden omkring data og brug af data,” siger han og fortsætter: 

“Som sådan er digitaliseringen en helt naturlig udvikling og noget, vi i Sydbank ser som en win-win for både kunderne og bankerne. Netop fordi den muliggør, at vi kan optimere og automatisere nogle af vores arbejdsprocesser. Udviklingen handler om at skabe bedre finansielle oplevelser for kunderne, så vi kan udvikle os sammen. Der er i sidste ende det, vi alle sammen er interesserede i.” 


Det handler om at gøre noget vi i forvejen gør, bare lettere 

For at illustrere hvordan digitaliseringen er med til at gøre bankens, og ikke mindst kundernes, arbejde nemmere og tilbyde bedre finansielle oplevelser, tegner Bjarne Larsen et eksempel med regnskabsdata: “Som bank bruger vi mange timer på at indsamle regnskabsdata. Jeg kan sagtens se, at der er en masse at hente på det område ved at automatisere den måde, indsamlingen foregår på. Det gælder også for kunderne, der bruger mange timer på at indsamle de relevante dokumenter og dele med deres bank. Det vil være fantastisk ikke at skulle bruge tid på det, når nu det er muligt at undgå det. Så kan vi bruge tiden på noget, der er sjovere og rent faktisk skaber værdi for vores kunder,” siger Bjarne Larsen og fortsætter. 

“Udviklingen vil altid være her. Jeg tror, at vi skal passe på med at have en tilgang, hvor vi er bange for, at konkurrenterne kommer og spiser os.” 

“Jeg tror også, at corona har sat en tyk streg under, at alt ikke kun kan være digitalt, og at den menneskelige relation ikke bare kan undværes.” 

Data skal bruges med respekt 

Når det kommer til data, understreger Bjarne Larsen vigtigheden af at bruge den korrekt. 

“Data ikke bare er data. Man kan komme rigtig galt afsted med data, hvis ikke man har de rigtige processer og kvalitetssikringer på plads. Gode intentioner kan ende som spam, og man kan ende med at spilde sin tid og tilmed skade sit brand, hvis ikke man har styr på, hvad man laver med data. Det er et emne, der er højt prioriteret hos Sydbank. Man skal have respekt for data. Det er alfa omega,” forklarer han og fortsætter: 

“Der er ingen tvivl om, at data er enormt værdifuldt i det øjeblik, at man har de rigtige processer og kvalitetssikringer på plads. Det giver mulighed for at komme endnu tættere på kunderne.” 

Du er ansvarlig for din egen udvikling 

Selvom Bjarne Larsen er tilhænger af data, automatisering og den digitale udvikling, er det væsentligt for ham at understrege, at han er overbevist om, at mennesker ikke bliver overflødige. 

“Udvikling og forandring af arbejdsopgaver og fokusområder er på ikke unikt for den finansielle sektor. Se blot på bilbranchen - der er nok mange der har arbejdet med dieselbiler, der i dag arbejder med elbiler. Det er en essentiel egenskab i livet, at man er klar på forandringer. Det er den eneste måde, at man kan se muligheder frem for udfordringer,” siger han og fortsætter: 

“Derfor handler det også om organisationens indstilling. Er vi alle sammen klar over, hvad der sker, og er vores holdning, at udvikling er naturlig, og noget vi skal arbejde med? Så får vi en mere agil organisation, hvor vores medarbejdere er trygge i den konstante forandring. Den tilgang har vi haft i Sydbank i mange år.” 


Vi byder innovationen velkommen med åbne arme 

Bjarne Larsen er ikke bange for, at banken bliver irrelevant eller løbet over ende af hverken neobanker eller fintechs. 

“Grundsubstansen i det vi laver, er ind- og udlån. Det holder nok de næste 400 år også. Jeg ser mere udviklingen som en nødvendighed for innovation. Det er klart, at innovation ikke kun kan komme fra banken. Vi, ligesom alle andre, bliver nødt til at få nye input og blive inspireret,” fortæller han og tilføjer: 

“Det kan være, at der er en fintech, som finder på en supersmart løsning, der passer perfekt til den efterspørgsel, som vi oplever. Så kan vi jo lade os inspirere og bygge noget tilsvarende eller indgå et samarbejde. Så i det lys tror jeg, at alle de nye muligheder og løsninger der opstår i denne digitale udvikling er helt essentielle for, at vi som banker kan holde os på tæerne og blive ved med at være relevante.”

________________________________________________________________________________________________________

Crediwire er en platform for finansiel optimering for virksomheder og deres rådgivere. Med Crediwire kan du spare tid på de tidskrævende, førhen manuelle, opgaver og langsommeligt papirarbejde og i stedet frigive tid til din forretning. 

Gør som 11.500 andre virksomheder og
tilmeld dig Crediwire i dag eller skriv til os her.